TİNGADER yeni bir çığır açtı

TİNGADER yeni bir çığır açtı

ANADOLU YAKASI HABER - TİNGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği)’in Pazar günleri düzenlediği konferanslarda toplumu ilgilendiren önemli konular işleniyor. İbrahim DİNÇ-İSTANBUL

Ülke gündemimizi ilgilendiren hayati önem arzeden konularda bilgilenmek maksadıyla dalında uzman konuşmacılarla gerçekleştirilen programa ilgi her geçen gün daha da artıyor.

Özellikle siyasi konuların dışında; ‘eğitim, kültür, sağlık, sosyoloji ve psikoloji’ gibi dalında uzman akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen programın hazırlayıcısı ve sunucusu TİNGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği)) bu örnek çalışmalarıyla bir ilki de gerçekleştirmiş oldu.

Merkezi Isparta’da (Gülşehrimizde…) bulunan TİNGADER’in Kurucu Genel Başkanı Haber Akdeniz’in İmtiyaz Sahibi Mehmet Ali Çelik, Başkan Yardımcısı Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk, Genel Sekreter Şair, Gazeteci -Yazar Hasan Sadi Kahyaoğlu, Muhasip Ömer Faruk Ali ve TİNGADER’in çok değerli Gazeteci ve Medya mensubu üyelerinin oluşturduğu bu güzel ‘BASIN AİLESİ’nin  her geçen gün adından daha da sıkça bahsedilecektir.

TİNGADER’in bu haftaki konuğu çok değerli hocamız Prof. Dr. Abdulkadir Çevik; Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk’ün moderatörlüğünde “PANDEMİDE BİREY VE TOPLUM PSİKOLOJİSİ” konularında çok değerli bilgiler sundular.

SOSYAL DEĞİL FİZİKİ MESAFE…

Prof. Dr. Abdulkadir Çevik; “Sosyal mesafe değil, Fiziki Mesafe denmesi doğru olur. Bu kesinlikle yanlış bir ifade. Dünyamızın yaşadığı ve bir yılı aşkın süredir devam eden Pandemi; “Fiziki Mesafe, Hijyen ve Maske” nin önemli olduğu kadar kalabalık ortamlarda fazla bulunmamanın önemli bir önlem olduğunu belirtti. Bu süreçte Pandemi kurallarına riayet ederek yapacağımız yürüyüş vücudumuzun sağlığı bakımından mutluluk hormonlarımız çalıştıracak ve stressiz bir hayat sürmemize vesile olacaktır. Bunun yanı sıra yapacağımız günlük 1 saatlik yürüyüşün kaslarımızı çalıştırması daha sağlıklı olmamıza vesile olacaktır. Sosyal mesafe derken dostlarımızla da iletişim araçlarımız vasıtasıyla görüşmek, onlarla hasbıhal etmek beynimizin çalışması bakımından da çok yararlı olacaktır” dedi.

Prof. Dr. Abdulkadir Çevik; çok önemli bir konun daha altını çizdi: Özellikle 65 yaş üstü diyerek bu insanları sağlıklarını korumaları gerekçesiyle evlerinde alıkoymak çare değildir. Bizler bir zaman sonra bu konulardan uzaklaşacağız. Özellikle bu konulara gençlerimizin ilgilerini çekmeliyiz. Bunun için mutlaka eğitim konularında acil önlemler alınması gerektiğini belirtti.

GENÇLERE ÖNEM VERİYORUZ

TİNGADER’in teşkilatlanma sırasında genç isimlere öncelik tanımaya çalıştığını belirten TİNGADER Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Aktürk, “Genç arkadaşlarımızdan Mustafa Çerçi’yi Marmara Bölgesi Temsilciliğine, Kenan Onaran’ı  da Akdeniz Bölge Temsilciliğine atadık” dedi.

TİNGADER Genel Başkan Yardımcısı, Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk; “Programımız her geçen gün daha da ilgi çekmekte ve katılımcı sayımız artmaktadır. Bu vesile ile katılım sağlayan arkadaşlarımızın desteğiyle yine güzel bir program olduğuna inanıyorum. Pandemi yüzünden bütün Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan psikolojik sorunlarla nasıl baş edilmesi konusunda konuğumuz Prof. Dr. Sn. Abdülkadir Çevik Hocamızdan çok yararlı bilgiler edindik. Prof. Dr. Sn. Abdülkadir Çevik Hocamızı bize öneren Doç. Dr. Sn. Ozan Örmeci Hocamıza ve Şiir ve Türküleriyle programımızı renklendiren Sn. Abdullah Haktankaçmaz Hocamıza ve Genel Sekreterimiz Şair-Yazar Sn. Hasan Sadi Kahyaoğlu ile güzel sesi ve yorumundan dolayı THM Sanatçısı Sn. Halil Sezgin'e şahsım ve TİNGADER Yönetimi adına ayrıca teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

ANADOLU YAKASI HABER