• TİNGADER ONUR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
    TİNGADER ONUR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
  • ISPARTA
    ISPARTA
  • Mehmet Ali ÇELİK
    Mehmet Ali ÇELİK
  • Tingader
    Tingader
Previous Next

TİNGADER Genel Başkan Yardımcısı Aktürk ve Mersin yöneticileri Mersin Vali Yardımcısı Erguvan’ı ziyaret ettiler.

Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER) Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Aktürk, TİNGADER Mersin temsilcileriyle birlikte Mersin Vali Yardımcısı Abdulhamit Erguvan’ı ziyaret etti.

 Söz konusu nezaket ziyaretine TİNGADER Mersin Temsilcisi Harun Arslan, Mezitli Temsilcisi Mehmet Kolbudak, Akdeniz Temsilcisi Atiye Taş, Toroslar Temsilcisi Ahmet Dara ve Yenişehir Temsilcisi Sevcan Küçükkaya ile Ahmet Dedecan da katıldı.

 Ziyaret sırasında TİNGADER hakkında bilgi veren Müslüm Aktürk, TİNGADER’in ülke genelinde teşkilatlanma çalışmalarının devam ettiğini, bazı illere temsilcilik verilirken bazı illerde ise şube açıldığını anlattı.

 

 İNTERNET YASASI ÇIKMALI

 Geleneksel gazeteciliğin yerini internet gazeteciliğin aldığına dikkat çeken Aktürk, “Bir süre önce verdiğim bir röportajda yazılı medyanın 10 yıl sonra bugünleri arayacağını söylemiştim. Bugün de tekrar hatırlatmak istiyorum; yazılı basın 10 yıl sonra da bugünleri arayacak. Ancak şu gerçeği de kabul etmeliyiz ki; internet medya geliştikçe sorunları haliyle büyüyor. Dolayısıyla internetle ilgili yasasının bir an önce düzenlenmesi gerekiyor. Mesleğimizle alakası olmadığı halde her site kuranın artık ‘gazeteci’ diye ortalıkta dolaşmaması lazım. Yıllarını bu işe veren arkadaşlarımız maalesef meslekten soğuma noktasına geldi.” dedi.   

 Vali Yardımcısı Erguvan’ın lise yıllarında okul arkadaşı olduğunu belirten Müslüm Aktürk, kendisine zaman ayırdığı için Abdulhamit Erguvan’a teşekkür etti.

 

MEDYANIN ÖNEMİ

 Mersn Vali Yardımcısı Erguvan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, demokrasilerde medyanın önemine değindi ve mesleğini hakkıyla yapan gazetecilere ülkenin ve toplumun her zaman büyük ihtiyaç duyduğunu söyledi.

 TİNGADER’in her meslek kuruluşu gibi üzerine düşen görevi yerine getirmek için yola çıkmasının gazetecilik mesleğine katkı sunacağına inandığını belirten Erguvan, kendisinin de her zaman medyaya önem verdiğini anlattı.

 TİNGADER Mersin temsilcileri de söz alarak kendilerini tanıttılar ve faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

 

MERSİN’DEKİ STK’LAR

 TİNGADER heyeti daha sonra İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Aysun Cennet Kıldan'ı ziyaret etti.

 Aysun Cennet Kıldan, bir soru üzerine Mersin’de yaklaşık 2 bin 500 dernek bulunduğunu belirterek, “Denetimlerimiz sürüyor ve her yıl yaklaşık 800’den fazla derneği denetliyoruz. Böylece her 3 yıl içinde bütün dernekleri kontrol etmiş oluyoruz. Yasalara uymayanlara tabii ki gereği ne ise yapılıyor” dedi.

 

ATİYE TAŞ’IN KİTABI

 Bu arada, ziyaretler sırasında TİNGADER Akdeniz Temsilcisi Atiye Taş, bir süre önce çıkan “Yansıma” adlı kitabını imzalayarak Mersin Vali Yardımcısı Abdulhamit Erguvan, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Aysun Cennet Kıldan ile TİNGADER Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Aktürk’e hediye etti.