20 Aralık 2020 günü TİNGADER Genel Başkan Yardımcısı ve Haber Akdeniz Genel Koordinatörü Müslüm AKTÜRK’ün moderatörlüğünde başlayan ve video konferans sistemiyle devam eden canlı yayınların bu haftaki konuğu Tüm Hukukçular Birliği Genel Başkanı Av. Mustafa Kuran oldu. 

Sayın Kuran yaptığı açıklamalarla AİHM (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi)’nin Türkiye hakkında aldığı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye kararına ve Başkanlık Sistemiyle Parlamenter Sistem arasındaki farklılıklar ve Türkiye’nin geleceğine ilişkin görüşlerini cesur ve açık yüreklilikle ortaya koymaktan çekinmemiştir.

Saat: 16.00’da başlayan ve saat 18:30’a kadar tam 2,5 saat süren açık oturumda 20’nin üzerinde katılımcının sorularına da tek tek cevap vermiştir. 

Sayın Kuran, terörist başı için "O bir teröristtir. Avrupa insan Hakları Mahkemesi yanlı ve tek taraflı bir karar vermiştir. Asla biz böyle bir kararı kabul edemeyiz. Sayın Cumhurbaşkanı ve Cumhur ittifakı partileri zaten AİHM’ne gerekli cevabı vermişlerdir. Biz ”Tüm Hukukçular Birliği” Genel Başkanlığı olarak, Başkanlık sisteminin yanındayız. Eksiklikleri olabilir ama zamanla tamamlanacaktır. Parlamenter sistem ise bu ülkeye faydadan çok zarar getirmiştir. 

Türkiye artık duraklama dönemini geride bırakmıştır. Ülkede istikrar vardır. Parlamenter sistem döneminde her 18.5 yılda bir hükümet değişmiştir. O nedenle Başkanlık sistemine geçmekle Türkiye hızlı kararlar alan ve uygulayan bir ülke haline gelmiştir. Hem merhum siyasi liderlerden 9. Cumhurbaşkanı Demirel, 8. Cumhurbaşkanı Özal , Erbakan ve Türkeş’te başkanlık sistemini savunmuşlardır. 

2017 Referandumundan öncede Merhum Burhan Kuzu ile Cahit Özkan’a da başkanlık sisteminin gerekliliği ve faydaları konusunda kendilerine görüşlerimi açıkladım. AK Parti bugün yapılan geniş ön istişarelerden sonra Başkanlık sistemi için referanduma gitmiş ve yüzde 52 oy alarak bu süreci tamamlamıştır." dedi.

Av. Kuran "Türkiye bundan sonra bu sistemle daha güçlü, ileri ve mutlu bir ülke ve millet haline gelecektir." şeklinde sözlerini tamamlayarak oturuma son verilmiştir. 

Bu güzel organizasyon için TİNGADER olarak Sayın Kuran ve katılımcılar ile moderatör Müslüm AKTÜRK’e çok teşekkür ederiz…

   

Mehmet Ali ÇELİK

Haber Akdeniz İmtiyaz Sahibi

TİNGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği) Gn. Bşk.

TGF (Türkiye Gazeteciler Federasyonu) Isparta İl Temsilcisi

Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı üyesi

Rate this item
(0 votes)
Read 511 times Last modified on Feb 28, 2021