Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Fırat’ın doğusunda terör örgütüne karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’na bir destek de TİNGADER (İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği)’den geldi.

TİNGADER Genel Başkanı Mehmet Ali Çelik, Türkiye’nin kendi güvenliği için operasyon yapma konusunda sonuna kadar haklı olduğunu söyledi. Türkiye’nin çok sabırlı davrandığını ve yanı başında tehdit içeren unsurlara göz yummasını kimsenin beklemeye hakkı olmadığını belirten Çelik, şöyle devam etti:

“Afrin’de, Fırat Kalkanı’nda da gördük ki Türkiye sivillere zarar gelmemesi için çok dikkatli davranıyor. Bu nedenle operasyonda sonuca belki biraz geç ulaşıyor ama önemli olan bir tek sivilin bile zarara uğramaması ve mağdur edilmemesi. 

Başkan Çelik "KASSAK Komisyonu Başkanımız Salih Kurt Bey'in idlip harekati için Avrupa Komisyonisyonuna yazdığı mektupdaki hususlar aynen tekerrur ettiği için usulen Avrupa Birliğine bu hususları tekrar hatırlatıyoruz dedi.

Birleşmiş Milletler, Türkiye’nin bu hassasiyetine inanmış ki bazı Avrupa ülkelerinin girişimlerine rağmen kınama talebini kabul etmedi. Dualarımız TSK ve emniyet güçlerimiz için. Yüce Allah’tan dileğimiz bu harekâtın en kısa sürede ve kazasız, belasız tamamlanması. Rabbim, yar ve yardımcıları olsun…”

Rate this item
(1 Vote)
Read 1049 times Last modified on May 06, 2023