20 Aralık 2020'de hafta sonları geleneksel hale getirdiğimiz Online Konferansımızda ağırladığımız, bir çok vakıf, dernek ve partide başkanlık görevlerinde bulunmuş, şuanda da Tüm Hukukçular Birliği Başkanlığını yürüten Av. Mustafa Kuran'ın 83 yaşında yazmış olduğu "Allah ve Adalet Bize Yeter" adlı kitabının basına tanıtımı, Crowne Plaza Otel'de yapıldı. 

 “Allah ve Adalet Bize Yeter” kitabının tanıtım toplantısına Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati'nin yanı sıra 23. Dönem Mardin Milletvekili, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi, Uluslararası Hukukçu Prof. Dr. Cüneyt Yüksel ile çok sayıda medya ve hukuk temsilcileri katıldı. Başbakanlık Yüksek Terör ve İstişare Kurulu Eski Üyesi, ASİAD Genel Başkan Yardımcısı ve TİNGADER Marmara Bölge Başkanımız Sayın Salih Kurt da davete iştirak ederek bu anlamlı gününde Sayın Av. Mustafa Kuran'ı yalnız bırakmadı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan eski Ak Parti Mardin Milletvekili Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, dayısı olan Av. Mustafa Kuran'ın gerçek bir yaşayan tarih olduğunu, kendilerinden, düşüncelerinden bol bol istifade ettiklerini aktardı. 

Bir diğer ablasının oğlu olan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati konuşmasında "Dayımız olan Sayın Mustafa Kuran hem bizlere, hem topluma örnek olmuştur. Kendisine ailemiz adına çok teşekkür ediyoruz. Kitabın ön sözünde ayrıca bana yer vermesi beni duygulandırdı." dedi.

Tanıtım toplantısında konuşan Sayın Kuran: " 83 yıllık hayatımın 54 yılında avukatlık mesleğini sürdürdüm. Çok önemli davalara girdim. Merhum Alparslan Türkeş'in 1980 ihtilalinde Mamak Cezaevinde yaptığım savunmalarla beraatini sağladım. Merhum Necmettin Erbakan gibi bir çok önemli ismin de hukuk danışmanlığını yaptım Allah adaleti ve adil yöneticileri sever. Hayatın özünde adalet yer almaktadır. Allah'a ve adalete inandığınızda çözemeyeceğiniz sorun kalmaz." diyerek duygu dolu bir konuşma gerçekleştirdi.

En büyük zenginliğinin değerli bir ailesinin ve dostlarının olduğunu vurgulayan Kuran, tüm katılımcılara da teşekkür etti. Sayın Kuran'ın kitabını imzalama töreninden sonra tanıtım toplantısı sona erdi.

Avukatlık mesleğini 54 yıldan beridir sürdüren Av. Mustafa Kuran, 'Allah ve Adalet Bize Yeter' kitabının hem politikacılara hem de genç nesillere rehberlik etmesini temenni ediyor. Özellikle Türkiye'nin son yıllarda adalet kavramına duyduğu ihtiyacın açığını kapatmayı hedefleyen kitap, Türkiye'nin konuşulması gereken önemli değişimlerini tarihsel akış içerisinde ele alarak gün yüzüne çıkarıyor. 

Kitapta Türkiye'nin 1920-2020 dönemleri arasındaki 100 yıllık tarih ve kültür bilincine de değinen Kuran, günümüzde Türkiye'nin istenilen düzeye gelememesi konusundaki düşüncelerini, kendi mesleki deneyimleri ve bilgi birikimlerine dayanarak açıklıyor. Bugün 57 devletin içinde İslam'ın bir ağırlığı olduğuna vurgu yapan Kuran, bu düşüncesine "Bahsi geçen 57 İslam Devleti, kendi bünyesinde birleşebilirse, Birleşmiş Milletlerden sonra dünyaya hükmeden ikinci teşkilat olabilecek kapasiteye sahiptir. Türkiye'nin tarihten gelen bir misyonu dolayısıyla 57 İslam Devleti arasında 'abilik' sıfatını yürütecek tek devlet Türkiye'dir. Bu toplulukların kendi menfaatlerini koruması, kendi fedakarlık duyguları içinde ve kardeşlik şuuruyla bir araya gelmesi, günümüzde yeni bir adil dünya düzeninin oluşmasında fayda sağlayacaktır." diyerek kitabıyla ilgili detaylar verdi. 

 'Türkiye büyük bir direnişle küllerinden doğuyor'

Av. Mustafa Kuran'ın, Türkiye'de politika konusunda yaşanan sıkıntılar hakkındaki gözlemlerini de aktardığı kitabı, yeni bir uyanışın çağrısını yapıyor. Geçmiş dönemlerde hükümetlerin kısa ömürlü olmasının bir istikrarsızlık olduğunu aktaran Kuran, Türkiye'nin bu 'gerileme' döneminden büyük bir diriliş sonrasında küllerinden yeniden doğduğunu ifade ediyor.

"Çifte standardın kurbanı olarak çökecek Avrupa parçalanırken Türkiye yöresel ve küresel yönde büyük yetkilerini kullanacağı bir konumda olacak." diyen Kuran, tarihsel döngüde çalışan ve emek eden Türkiye'nin sonunda beklediği istikrarlı döneme girerek büyük adımları attığına dikkatleri çekiyor. Türkiye'nin sahip olduğu milli değerleri korurken bir yandan da İslam Devletleri'nin kardeşlik duygusuyla hareket etmesi öğüdünde bulunan 'Allah ve Adalet Bize Yeter' kitabı, iyi insan olmanın bütün değer ölçülerini yazar Av. Mustafa Kuran'ın içinden geldiği gibi ifade ettiği önemli bilgileri barındırıyor. 

Av. Kuran’ın “Bir Avukatın Gül Bahçesi”, “ Beklenen Başkan”, “Bir Avukatın Sevgi Dünyası” ve “75 Yaşımın Şükrü” adlı kitapları bulunuyor. Kuran, halen Tüm Hukukçular Birliği Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Rate this item
(2 votes)
Read 1117 times Last modified on Mar 13, 2021